Utolsó kommentek:

exterminador 2016.10.11. 18:17:57

@wargandhi: nyugati boltokban tapasztalataim szerint elég drágák az indiai lemezek, csak Magyarországon vesztegetik őket nagyon olcsón.

Bejegyzés: Egy kis segítség bakelitvásárláshoz

Norbert Gulics 2016.06.08. 09:06:50

Gratulálok, nagyon jó leírás!

Bejegyzés: Egy kis segítség bakelitvásárláshoz

wargandhi 2014.04.24. 22:08:53

Milyen nyomású lemez a jó?
Nos elsősorban az indiai.Angol technikát alkalmaztak,ugyanazt amit a DECCA. A lemez anyaga valóban törik,a 60-as évek divatja szerint,de ez a hangminőségre jótékony hatással van.Jó minőségű rendszeren nagyon szépen szólnak a nem agyonhallgatott indiai lemezek!40 éves tapasztalatom szerint Angol-Indiai ,USA-Canada ,Német-Holland stb. A Yugo lemezek 1976-ig szintén jók aztán ők is áttértek a hajlékonyabb moslék PVC-re és a hallgathatatlanságig koptatták a kliséket... Mivel csak használt analóg lemezeket lehet kapni,így a vakszerencse lehet a segetségünkre, hogy milyen állapotú példányba futunk bele.Így a fentebbi eszmefuttatás akadémikus jellegű.A legjobb vásár az indiai ,mert a fenének sem kell...Hála Istennek már 200Ft-ért is kaphatsz tökéletes állapotút és alázhatod zenetestvéred európai lemezeinek agyonmagasztalt hangját!A bakelit örök!!! Hajrá!

Bejegyzés: Egy kis segítség bakelitvásárláshoz

Dasha Dykhanovska 2013.06.12. 20:34:26

I've read this article through Google-translate.
Simply amazing! I wasn't aware even of a half of the details! The most interesting thing is that Wright and Harris continued collaborating for some time after releasing 'Identity'. I wonder, if there're any of the demos?
Can anybody kindly translate it into English?

Bejegyzés: Zee (Rick Wright, Dave Harris): Identity

Julia Dream · http://bakelitmania.blog.hu 2011.11.21. 09:58:45

@why-att: köszi a meghívást, ha lesz egy kis időm feljelentkezek. Sok külföldi online galériám van, magyar még nincs, itt az ideje hogy legyen :)

Az előzőhöz szólva, Waters nem a pénzért, de nem is a színpadi jelenlétért csinálja, ebben biztos vagyok. Szerintem meg van győződve róla, hogy ő egyszemélyben meg tudja fordítani a világ kerekét pusztán a zene erejével (bár így lenne!), nem látja reálisan a saját korlátait. Ezért nem tud leállni. Csak hát az a baj, hogy a zene pont azokat hagyja hidegen, akiken a világ sorsa múlik. Sajnálom őt, mert kétségbeesett szélmalomharcot vív. Ha nekem lenne ilyen küldetéstudatom, ebbe a tehetetlenségbe én biztos beleőrülnék.

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

why-att · http://whyattblog.blogspot.com 2011.11.20. 18:53:54

Szia ismét, egy kicsit OFF-olok, ha megengeded. Képeidet nézegetve eszembe jutott, ha van kedved jelentkezhetnél vizuális alkotónak a Görbe Körbe, tutira bevennének. Én is ott vagyok egy ideje nagyon barátságos kis alkotókör. gorbekor.hu

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

why-att · http://whyattblog.blogspot.com 2011.11.12. 11:50:14

@Julia Dream: Ha újra lenne Waters koncert, örülnék is neki meg nem is. Szívesen elmennék újra őrjöngeni, de eddig arról volt szó, hogy körbejárja a fél világot és aztán elköszön végleg. Ezért is (meg egyébként is) mentem el a koncertre, mert tudtam, hogy most vagy soha. Talán hülyén hangzik, de veszítene a különlegességéből ha újra eljönne. Sőt már veszített is az új helyszínek, időpontok hozzáadásával. (Na jó, Dél-Amerika még belefér, de, hogy miért is megy vissza az USÁ-ba?)
Nem hinném, hogy a pénz lenne az egész mozgatórugója, már évekkel ezelőtt úgy megszedhette magát, hogy lehet az unokájának se kell dolgoznia. Talán kicsit beijedt attól, hogy sose fog koncertezni és húzni, halasztani akarja a dolgot, még inkább ki akarja élvezni, hogy nagyközönség előtt zenélhet. Na mindegy, nem vagyok pszichológus.
Jut eszembe, az egyik oldalon láttam a rajzaidat, portréidat, nagyon jók, tetszenek. :o) Régen én is rajzoltam, sőt rajz-művtöris voltam a gimiben, de mostanra már eléggé elsikkadt, nagy ritkán még előfordul, de valahogy a versfarigcsálás nagyobb szabadságot ad nekem.

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

Julia Dream · http://bakelitmania.blog.hu 2011.11.11. 18:18:27

@why-att: Ne viccelj, egyáltalán nem vagy tolakodó. Igaz, a blogbejegyzést nem a széles nyilvánosságnak szántam, nem vagyok annyira jó író, inkább az lett volna a célja, hogy valahogy feldolgozzam magamban az eseményeket. Ez a mai napig nem sikerült. Ha már akkor a helyzetet teljes egészében felfogom, valószínűleg sikítófrászt kapok ott a helyszínen. Ám a mai napig képtelen arra az elmém, hogy összekapcsolja azt a hirtelen felbukkanó barátságos fazont azzal a rockistennel, akinek a lába előtt rajongók százezrei (milliói) hevernek. Lassan belátom, hogy ez teljességgel feldolgozhatatlan. Olvastam amit írtál, és annyit tennék hozzá, hogy maga Waters is lassan kezd beleőrülni az elnyomásellenes gondolatokba, ahogy Pink is a sajátjaiba. Nem tud a propagandával leállni, lassan betelik a köv. évi koncertnaptár, végigmegy egész Dél-Amerikán, az USÁ-n újra, van, ahol 2-3 koncertet is ad. Nem csodálkoznék, ha itt is megfordulnának megint, hisz biztos teltház lenne. A kiemelt állóhelyesekről nekem is megvan a véleményem, inkább piknikhangulat uralkodott ott, mintha nem is koncertre mentek volna. Egyébként kíváncsi vagyok a firkálmányaidra, magam is művészkedéssel adom ki magamból azt a feszültséget ami a rajongás velejárója :)

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

why-att · http://whyattblog.blogspot.com 2011.11.07. 18:48:12

Már baráti körben hallottam erről a blogbejegyzésedről és tudom, a koncert is régen volt, de csak most futottam bele a postodba. Biztosan sokan mondták már neked, de őrült nagy mázlista vagy! :o)
Waters számomra példakép, őrült nagy inspirációs erővel hatnak rám a szövegei és a Pink Floyd zenéje.
Én így láttam a koncertet: echoes-w.blogspot.com/2011/06/roger-waters-wall-budapest-2011-junius.html
Remélem nem voltam tolakodó.
Szép estét!

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2011.08.26. 01:18:23

beillesztek ebbe a csöndbe pár pink floyd feldolgozást:

frankzappa.blog.hu/2011/08/26/pink_floyd_feldolgozasok

lehet szavazni - választani közülük.

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2011.08.14. 15:09:52

@Julia Dream: szi :-)

egy gyors válasz (Goldenblog): köszönöm, sajnos visszajelölni nem tudok, egyszerű technikai okokból: mert nekem nincs Facebook regisztrációm... Így magamra sem szavazok - mindenki mást is csak buzdítani tudok...

kicsit más:
Fentebb nem arra utaltam ("nincs nagy élet"), hogy kevés a látogató, hanem hogy kevés itt a válasz és a poszt ;-). Egy honlapnak az igazi arcát (szerintem idővel a látogatottságát is) a posztok ÉS a folyamatosság adja. Korábban Neked céloztam a Zappa / Waters párhuzamot, aztán volt az Animals fordítás (és lesz még, sok :-) ) stb - szóval indulhatNA egy párbeszéd, és azt nem mástól érdemes várni ;-) (fent az sem derült ki hogy elolvastad-e azokat). (Remélem nem érted félre, nem érzed bántónak... nem az szeretne lenni :-) )

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

Julia Dream · http://bakelitmania.blog.hu 2011.08.14. 10:04:20

@mB: 2 hónapja tördelek folyamatosan egy brutál könyvet, ma reggel küldtem el, és látod, már itt is vagyok :)
Sajnos a Pink Floyd témának elég szűk célközönsége van Magyarországon, gondoltam is, hogy nem lesz itt nagy forgalom, de nem is azért csinálom. Régebben kockás spirálfüzetbe jegyzetelgettük a kedvenc együttesről kigyűjtött érdekességeket, ennek remek modern alternatívája a blog. Így nem kell aggódnom, hogy a kölcsönadott füzet nem kerül vissza hozzám :)

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2011.08.08. 15:50:05

nincs itt nagy élet.. :-) de a Pink Floyd kedvelőket célozva (már szinte Pink Floyd honlap vagyok) - jelezve hogy jópár fordítás van előkészületben - egy Goldenblog szavazásra szívesen várok:

frankzappa.blog.hu/2011/08/08/goldenblog_2011_szavazz

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2011.08.02. 02:33:25

A múlt héten lefordítottam az Animals lemez szövegét, ha esetleg érdeklődés mutatkozik:

frankzappa.blog.hu/2011/08/01/pink_floyd_animals

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.04. 10:39:14

@Julia Dream: A 2005-ös túl késői. Én az eredeti fal VHS és vinyl közötti különbségre gondoltam. Erre, egészen pontosan:
www.youtube.com/watch?v=ARXKvVeVtXg
"Empty Spaces" a szám címe. A lemezen nem így van: www.youtube.com/watch?v=ngUbNbXG6vg

Nekem az Ummagumma a kedvencem. De én inkább progresszív rock fan vagyok (King Crimson, After Crying, ilyenek).

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

Julia Dream · http://bakelitmania.blog.hu 2011.07.04. 08:37:00

@TrueY:
Szerintem erre gondolsz:
Another Brick in the Wall Part 2
Reprise, aka Part 2a

Jún. 16-án játszották először Berlinben, Jean Charles de Menezes emlékére. Ő volt az, akit 2005-ben a londoni metróban menekülő terroristának néztek, és figyelmeztetés nélkül 7 lövést eresztettek a fejébe a terrorelhárítók.

Az Animals nekem is kedvencem, a Pink Floyd egyetlen albuma, amin minden szám tetszik. Imádom a hangulatát, ez a lemez áll az ízlésemhez a legközelebb, Wright orgonajátéka kellően karakteres benne. (Egyébként ő volt az aki akkordjaival éterivé varázsolta a PF hangzását.) Szerintem méltánytalanul alulértékelik ezt az albumot.

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.03. 23:04:58

@Julia Dream: Én sok PF lemezt hallottam, mielőtt megnéztem a falat (többek között a falat is :) ). Az Animals volt a kedvencem. Nem tudtam, miről szólnak a számok. A képek végre tartalommal töltötték meg a hangokat. A rajzbetétek is zseniálisak. Sőt, a filmen van olyan zene, ami a lemezen nincs. Vajh miért?

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2011.06.27. 19:24:04

@Julia Dream: Hát most pont neked találtam egy cikket ("bármilyen más koncertet"):

Dweezil zappa vs,. Roger Waters:

frankzappa.blog.hu/2011/06/27/dweezil_zappa_vs_roger_waters_2010

*

Járulékos információ, hogy Dweezil Zappa 2006 óta (93-ban meghalt) apja zenéjével turnézik, és ad jobbnál jobb koncerteket (hoppá: hogy Waters is a fiával együtt zenél? :-) )

(az előző PF feledékenységre: érdekes, és Zappára egyéltaláén nem jellemző, ezér tmeglepő is - a kábítószer viszont olyan távol áll tőle mint Makó Jeuzsálemtől. :-) A honlapomon erről elég sokminden van)

Örömmel veszem a kommentedet amott a beidézett cikknél!

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből

Julia Dream · http://bakelitmania.blog.hu 2011.06.27. 16:33:49

@mB: Köszi, örülök, hogy tetszett! :)

Az az igazság, hogy az élmény egy életre érdektelenné tett számomra bármilyen más koncertet. Tényleg nem tudok olyan előadót mondani, akinek ezek után szívesen elmennék a koncertjére, talán egy Kilminster vagy White szólóturné szóba jöhet :)
Érdekes ez a Zappás dolog, talán neki is kiesett pár hónap (év), mint Ozzy-nak a 80-as évek. Keményen tolhatták akkoriban a srácok. Tényleg elgondolkodtató, hogy a fényképek, videók, szemtanúk ellenében is azt állítja, hogy soha nem játszott velük.

Bejegyzés: Roger Waters - The Wall személyes szemszögből